تجارت پررونق «فون‌واژه»‌ها؛ تبدیل نام به شماره تلفن، صدمیلیون‌تومان

تجارت پررونق «فون‌واژه»‌ها

تبدیل نام به شماره تلفن، صدمیلیون‌تومان

قیمت‌ها متنوع است؛ از یک‌میلیون تا 500میلیون‌تومان برای یک خط تلفن همراه ثابت. اما این‌بار معیار اصلی تنها رندبودن و ردیف‌شدن اعداد پشت‌سر هم نیست، این‌‌بار بحث بر سر حروف است. یعنی اگر بخواهید خط تلفنی با نام خود داشته باشید یا مطابق حرفه‌تان، باید از چهارمیلیون تا 500میلیون‌تومان پول بدهید.

شرکت‌های تلفن همراه این بار شماره‌های خود را با عنوان رندبودن اعداد یا مطابقت آن با تاریخ تولد و همسانی آن با شماره‌های مختلف نمی‌فروشند. اکنون موضوع فروش سیم‌کارت‌هایی است با نام و حرفه یا برند تجاری مشتری که اگر خریدار آن باشد، باید حداقل صدمیلیون‌تومان برای یک سیم‌کارت هزینه کند.

«فون‌ واژه» اصطلاح جدیدی است در دنیای قیمت‌های سیم‌کارت‌های تلفن همراه؛ فون‌واژه که از آن با عنوان شماره رند اسمی، رند حروفی، شماره ترکیبی یا تلواژه هم یاد می‌شود، شماره تلفنی است که به‌جای اینکه با اعداد بیان شود با حروف بیان می‌شود. این نوع شماره‌ها از روی حروف مندرج روی دکمه‌های شماره‌گیر تلفن یا موبایل گرفته می‌شوند و به یادسپاری آنها بسیار راحت‌تر از به‌یادسپردن یک شماره تلفن عددی است.

علت چاپ حروف روی دکمه‌های شماره‌گیر گوشی‌های تلفن این است که در آمریکا، اروپا و همچنین ایران، بعضی افراد و شرکت‌ها به جای اینکه شماره تلفن خود را با عدد بیان کنند، با حروف بیان می‌کنند. اکثر شرکت‌های تجاری بزرگ در دنیا فون‌واژه دارند. در ایران هم اولین‌بار مخابرات حدود دوسال پیش از این قابلیت واژه‌سازی اعداد استفاده تجاری کرد و شماره‌های ثابت خود را که به‌نام برندی خاص تعلق می‌گرفت، با قیمت‌های بسیار بالایی فروخت. اما فروش شماره براساس فون‌واژه از تلفن‌های ثابت به تلفن همراه رسیده و تجارت میلیونی در ایران راه انداخته است.

100 میلیون برای فون‌ واژه‌ همراه اول

0912Jamshid سیم‌کارتی است که در یکی از سایت‌های خریدوفروش سیم‌کارت‌های رند، 50میلیون‌تومان قیمت‌گذاری شده است. 0912TARANEH هشتادمیلیون‌تومان قیمت دارد. یک شماره 0912Talakob هم حدود صدمیلیون‌تومان می‌ارزد. بالاترین قیمتی که از فون‌واژه‌های در یکی از این سایت‌ها درج شده است، فون‌واژه 0912Service است که صدمیلیون‌تومان پیشنهاد شده است.

قیمت‌های بالای 80 میلیون متعلق به شماره‌هایی است که می‌توان با آنها اسامی هفت‌حرفی ساخت و هیچ عددی باقی نمی‌ماند. چون به محض اینکه عددی به اول و آخر فون‌واژه اضافه می‌شود قیمت هم ناگهان پایین می‌آید. 091266YAALI  پنج‌میلیون‌تومان می‌ارزد. 0912Mina342 هم حدود شش‌میلیون‌تومان.

برخی فون‌واژه‌ها هم آشناست و هم معروف اما قیمت آن زیاد نیست. 0912MANOTO1 تنها یک‌میلیون‌تومان قیمت دارد. قیمت‌ها بالاست اما مدیر یکی از سایت‌های فعال در زمینه خریدوفروش فون‌واژه‌ها به «شرق» می‌گوید: ممکن است اکنون قیمت‌ها کمی تند باشد و حتی خریدوفروش چندانی صورت نگیرد اما کم‌کم این تجارت رونق می‌گیرد.

چون در بررسی‌هایی که انجام شده شاید کمتر از 10درصد مردم از وجود فون‌واژه‌ها خبر‌دار باشند. به همین دلیل بازار خریدوفروش فون‌واژه‌‌ها هنوز داغ نشده است، اما فقط کافی است چند سالی بگذرد و تبلیغات لازم انجام شود. آن وقت است که این قیمت‌ها واقعی می‌شود.

وی تاکید می‌کند مثلا یک نام خاص را در نظر بگیرید؛ amirali مگر چند شماره را می‌توان پیدا کرد که فون‌واژه آن را بتوان درست کرد؟ اما هزاران نفر با این نام وجود دارند که احتمالا دلشان بخواهد شماره‌شان 0912Amirali باشد آن وقت است که می‌توان این شماره را به بالاترین قیمت پیشنهادی فروخت!

خط رایتل 20 میلیون‌ تومانی

فون‌ واژه‌ها به دنیای سیم‌کارت‌ های ایرانسل و رایتل هم وارد شده‌اند. قیمت‌ها البته کمی از سیم‌کارت‌های دایمی همراه اول کمتر است اما احتمالا قیمت 20میلیون‌تومان برای یک سیم‌کارت رایتل چندان متداول نباشد.

یک سیم‌کارت رایتل 0920 با حروفی خاص از یک حرفه، 20میلیون‌تومان قیمت خورده است. باقی موارد هم از 800هزارتومان تا 10میلیون‌تومان در نوسان است. سیم‌کارت‌های ایرانسل هم با اسامی خاص یا برندی مشخص بین 400هزارتومان تا یکی،دومیلیون‌تومان قیمت خورده‌اند.

سیم‌کارتی با قیمت یک خانه

جدای از فون‌واژه‌ها، هنوز هم شماره‌های رند قیمت‌های نجومی دارند. رند گفتاری، رند ترازویی، رند میلیونی، رند پله‌ای و... همه مواردی است که بر قیمت سیم‌کارت‌ها تاثیر می‌گذارد. در میان سیم‌کارت‌های همراه اول، شماره‌های رند میلیونی قیمت بالایی دارند. شماره‌هایی که قیمت آنها از 155 تا 550میلیون‌ تومان در نوسان است. شماره دیگری وجود دارد که تمام اعداد به ترتیب پشت‌سرهم آمده است که با یک جابه‌جایی کوچک به‌خاطرسپردن آن بسیار ساده است.

این سیم‌کارت 400میلیون‌تومان می‌ارزد. همتراز قیمت یک خانه در تهران. نوع دیگری از شماره‌ها وجود دارد که رند ترازویی نام دارند. پیش‌شماره را که کنار بگذارید سه رقم در اول و سه رقم در آخر به‌صورت کاملا مشابه تکرار شده و تنها یک عدد در آن میان وجود دارد. مانند 4065406. این شماره بسته به نوع پیش‌شماره و میزان رندی اعداد دوطرف، از 10 تا 160میلیون‌تومان قیمت دارد. برخی شماره‌ها هم رند گفتاری هستند. آنها هم بین 280 تا 150میلیون‌تومان قیمت دارند.

«ده بیست س پونزده» 6میلیونی

در این میان ابتکار برخی از آگهی‌دهندگان جالب است برای رندکردن شماره‌شان. یک شماره رایتل 1020315، شش‌میلیون‌تومان قیمت خورده است. شماره نه رند است و نه فون‌واژه خاصی است. اما افراد را یاد یک شعر نوستالژیک می‌اندازد؛ «ده بیست س پونزده». برای خرید شماره‌ای با این ویژگی شاید پرداخت شش‌میلیون‌تومان زیاد نباشد. حتی اگر یک سیم‌کارت اعتباری رایتل باشد.

دفاع مدیر مخابرات تهران از خطوط «رند» 200میلیونی

شماره‌های رند تلفن ثابت در استان تهران گاهی با قیمت‌هایی بالغ بر 200میلیون‌تومان به فروش می‌رسند که مدیرعامل مخابرات تهران معتقد است: این رقم‌ها براساس بازار عرضه و تقاضا تعیین می‌شود.

علیرضا صیدی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که آیا واگذارنشدن شماره‌های رند از سوی مخابرات باعث ایجاد بازار سیاه در بازار تلفن ثابت نمی‌شود، اظهار کرد: شماره‌های رند معمولی توسط مخابرات واگذار می‌شوند، اما برای شماره‌های خیلی رند نمی‌توان یک برنامه‌ریزی خاص صورت داد، چرا که قیمت خطوط رند تا جایی که برای آنها مشتری وجود داشته باشد قابل افزایش است.

وی ادامه داد: اکنون به‌عنوان مثال فردی را در نظر بگیرید که یک خط رند داشته باشد که شماره آن 88888888 باشد، این فرد اگر بخواهد خط خود را واگذار کند، قطعا دیگر شماره مشابهی وجود ندارد که تمام ارقام آن هشت باشد. برهمین اساس ممکن است برای قیمت این خط با توجه به تقاضای بازار رقم‌های بالایی در نظر گرفته شود.

مدیرعامل مخابرات تهران در پاسخ به اینکه به‌شخصه تا چه اندازه واگذارنشدن شماره‌های طلایی و الماس توسط مخابرات را در ایجاد این شرایط موثر می‌داند، اظهار کرد: بعید می‌دانم قیمت‌های خطوط رند به عدم واگذاری مخابرات مربوط باشد. ما اکنون سرویس‌های برنز و نقره را ارایه می‌کنیم و خط‌های مرتبی را که در این دو گروه قرار می‌گیرند واگذار می‌کنیم اما برخی شماره‌های رند قبلا واگذار شده و اکنون در اختیار مخابرات نیست و همین شماره‌ها در بازار به فروش می‌رسد که تصمیم‌گیری درباره قیمت آنها نیز برعهده مخابرات نیست.

وی ادامه داد: به هرحال شماره‌های الماس ما بسیار کم است و اگر درست برنامه‌ریزی نکنیم ممکن است این شماره‌ها دست افرادی بیفتد که قابل شناسایی نباشند و بهتر است که این شماره‌ها فعلا در دست مخابرات باقی بماند.

منبع: روزنامه شرق - دوشنبه 19 آبانماه 1393

 

توضیحات تکمیلی سایت آی تل پیرامون گزارش روزنامه شرق:

با توجه به بعضی ابهامات موجود در گزارش روزنامه شرق، خواهشمند است به نکات زیر توجه گردد:

1- فون واژه ها از نظر کسب و کار و رونق دادن به آنها از ارزش بالایی برخوردار می باشند و دارای دهها مزیت می باشند که می توانید مزیتهای آنرا در بخش مزیتهای فون واژه مشاهده نمایید. از منظر خریداران اولیه مهمترین مساله و مشکل قیمت بالای آنهاست و اینکه روزبروز هم به قیمت آنها افزوده می گردد که البته همین مساله از منظر گروهی دیگر یعنی مالکان، فروشندگان و سرمایه گذاران این حوزه یک نکته مثبت به شمار می آید. بنابراین مطرح کردن فون واژه صرفا از منظر قیمت بالا، و بدون ذکر دهها مزیت تجاری آن، در ابتدای مطرح شدن آن در جامعه، ممکن است به این حوزه آسیب زده و منافع خریداران و استفاده کنندگان و صاحبان کسب و کار را دچار خدشه سازد. بنابراین بهتر است در ابتدا از مزیتهای آن گفته شده تا صاحبان کسب و کار جهت تهیه آن توجیه گردیده و در اسرع وقت فون واژه های مورد نظر خود را تهیه نمایند و قیمتها نیز در یک بستر مناسب و طبیعی و با شیب ملایم  افزایش یابد تا هر دو گروه خریدار و سرمایه گذار در کنار هم منتفع گردند.

2- در حال حاضر، تبدیل نام به شماره تلفن 100 میلیون تومان هزینه ندارد، و فقط برخی نامهای پرکاربرد و با پیش شماره 0912 بخاطر تقاضای بالای این پیش شماره در چنین محدوده ای قیمت گذاری شده اند. فعلا با اکثر پیش شماره های دیگر با مبالغی در محدوده 500 هزار تا 2 میلیون تومان می توان شماره معادل نام و برند خود را تهیه نمود. هرچند که پیش بینی می گردد روزبروز این هزینه ها نیز افزایش یابد. ضمنا این سایت جهت معرفی هرچه بیشتر فون واژه به مخاطبان، طرح ویژه ای در نظر گرفته که با کمترین هزینه و با حداکثر 250 هزار تومان می توان شماره ای معادل نام خود تهیه نمود. جزییات بیشتر این طرح را می توانید در این مطلب «فروش ویژه آیتل؛ «طرح الماس»: نام از شما، تهیه از ما» بدست آورید.

3-سایت آی تل، بیشتر بخاطر گسترش فون واژه در حوزه کسب و کار راه اندازی شده  و دقیقا با همین ایده و نگاه، سعی نموده این نوع شماره های رند را که به نام شماره های رند حروفی نیز معروفند از مقوله سایر شماره های رند جدا سازد  و بصورت تخصصی و حرفه ای به خدمات در این حوزه بپردازد و به خریداران نیز اکیدا توصیه می نماید از این دید به خرید فون واژه مورد نظر خود بپردازند نه صرفا استفاده شخصی. تا بتوانند چندبرابر هزینه انجام شده را با رونق کسب و کار خود بدست آورند. تمامی نامهای پسران و نامهای خانوادگی  می تواند برای فروشگاههای با برند نام و نام خانوادگی اشخاص تهیه گردد و همچنین نامهای دختران نیز برای فعالیتهای مرتبط با بانوان از جمله بوتیکها، مزونها، سالنهای آرایش و زیبایی و...که نامهای دخترانه دارند. اصولا تهیه این شماره جهت استفاده صرفا شخصی و نه کاری و تجاری، در بلند مدت رضایت خریدار را در پی نخواهد داشت. امید است رسانه ها نیز با تبلیغ و معرفی درست و منطقی فون واژه ها و ذکر مزایای بالای تجاری آنها، کاربرد آنها را به سمت و سوی تجاری سوق دهند نه صرفا استفاده شخصی.

4- در زمینه قیمت گذاری، فون واژه های 7 حرفی در هر پیش شماره و در بین 10 میلیون شماره آن پیش شماره، فقط و فقط یکی موجودند و علت قیمت بالای آنها نیز به همین علت می باشد. در حوزه فون واژه های موبایل در حال حاضر صحبتی از مبالغ 500 میلیون نبوده و فعلا بالاترین قیمت فون واژه مربوط به 0912Mohamad است که توسط مالک آن بالای 100 میلیون قیمت گذاری شده و تعدادی نیز فقط با پیش شماره 0912 در محدوده 50 تا 100 میلیون تومان قیمت گذاری شده اند و هنوز اکثر فون واژه های مورد نظر را می توان به قیمتهای پایینتر از 50 میلیون تهیه نمود.هرچند که با گسترش اطلاعات صاحبان کسب و کار درباره مزایای آن بعید نیست روزی قیمتهای در این محدوده را نیز شاهد باشیم. 

 در کل این نحوه قیمت گذاری در اختیار سایت آی تل نبوده و مربوط به فروشندگان، مالکان و سرمایه گذاران آن فون واژه ها می باشد که از منظر حقوقی کسی نمی تواند آنها را ملزم به فروش به قیمت خاصی نماید. سایت آی تل چه بسا تلاش دارد که آنها را مجاب به کاهش قیمت نموده تا خریداران نیز تمایل به خرید پیدا کند و منافع خریدار و فروشنده توامان تامین گردد.

 5-قیمت فون واژه 0912Talakob به اشتباه 100 میلیون تومان درج شده و قیمت فعلی آن 9 میلیون تومان می باشد.


7-هرچند فون واژه های 7 حرفی در هر پیش شماره، فقط و فقط یکی موجود است، اما با کاهش حروف به یکباره از خاصیت منحصربفرد بودن آن تا میزان زیادی کاسته می شود. بعنوان مثال فون واژه های 6 حرفی در هر پیش شماره 20 مورد و فون واژه 5 حرفی در هر پیش شماره 300 مورد موجودند و به همین ترتیب برای کمتر از 5 حرفی تعداد بسیار زیاد می گردد. بنابراین قیمتهای درج شده برای 091266YaAli و 0912Mina342، مخصوصا مورد دومی که 4 حرفی است، علاوه بر اینکه از منبع نامشخصی قید شده اند، اگر اشتباه نبوده باشد، کمی غیرواقعی بنظر میرسد. فون واژه های 4 حرفی و کمتر از آن، زمانی ارزشمندند که بخش عددی آنها نیز رند باشند، و صرفا مطابق بودن با یک نام چهار حرفی ارزش چند برابری به آن شماره نمی دهد، هرچند نسبت به عددی بخاطر اینکه بخشی از آن رند است از ارزش بالاتری برخوردار است. باید مواظب باشیم که عده ای با نام فون واژه، باعث لوث شدن آن و احیانا سوء استفاده از اعتماد مشتریان نگردند. به خریداران محترم فون واژه، اکیدا توصیه می گردد حتما قبل از خرید با کارشناسان و مطلعین این حوزه مشورت نمایید. البته بحث فون واژه ها مقوله ای جدای از بحث رندهای عددی است و باید توسط کسانی اظهار نظر گردد که به این مقوله اشراف نسبی دارند.

8- با توجه به اینکه فون واژه مبحثی جدید در ایران بوده، سایت آی تل بعنوان سایتی تخصصی، حرفه ای و  پیشرو در این زمینه، خود را در این مورد و عدم سوء استفاده به این نام متعهد دانسته و با مشاوره رایگان خود، بعنوان مشاوری امین مخصوصا در انتخاب فون واژه بهینه و قیمتگذاری آن، در کنار شما خواهد بود. همچنین متذکر می گردد که در قیمت گذاری فون واژه ها؛ تعداد حروف، نوع فون واژه، عمومی یا تخصصی بودن آن، تجاری یا غیر تجاری بودن آن، نوع اپراتور و پیش شماره آن، همه و همه پارامترهای بسیارمهمی می باشند و باید در خرید آن به تمامی پارامترهای فوق توجه لازم مبذول گردد.

9-  در پایان از تمامی مخاطبان گرامی درخواست می گردد که تمام لینکهای مرتبط با اطلاعات در حوزه فون واژه را که در زیر ذکر گردیده اند مطالعه نمایند تا بخوبی با مبحث جدید و ایده نو فون واژه ها آشنا شده و کاملا کارکرد تجاری آن، برای آنان تببین گردد و احیانا عده ای، از ناآگاهی آنها در این امر سوء استفاده ننمایند.

امید است در فضایی شفاف و با توافق و تعامل بین فروشندگان و خریداران، بتوانیم در فراگیرکردن این ایده نو در ایران، ما نیز سهیم باشیم.

لینکهای مفید سایت:

آشنایی با فون‌واژه

 پرسشهای متداول فون واژه و پاسخ آنها

مزایای فون‌واژه

 

هر شماره آیتل = یک شغل تخصصی، پایدار و پر رونق

فون واژه؛ حوزه ای جدید و بکر برای سرمایه گذاری در ایران

 

گوشیهای هوشمند (اندرویدی، آیفون و...)، شماره های حروفی آیتل را می شناسند

(شماره گیری سریع دوستان، ارسال آسان پیامک،  ...)

 

نمونه فون واژه های خارجی

 نمونه فون واژه های ایرانی

 

فروش ویژه آیتل؛ «طرح الماس»: نام از شما، تهیه از ما

«با آیتل، دیگر فراموش نخواهید شد.»