گوشیهای هوشمند، شماره های آیتل را می شناسند

گوشیهای هوشمند، شماره های آیتل را می شناسند

همه گوشیهای هوشمند (گوشیهای اندرویدی، آیفون و...) شماره های آیتل (فون واژه یا شماره های رند حروفی) را میشناسند. اما متاسفانه تقریبا تمام دارندگان چنین گوشیهایی در ایران، از این قابلیت مهم و کاربردی گوشی خود بی خبرند.

 این قابلیتها بر مبنای استفاده از استاندارد E.161 اتحادیه بین المللی مخابرات (ITU) است که متاسفانه چندین دهه است در ایران مورد غفلت واقع شده است.

 

1- شماره گیری سریع دوستان:

یکی از مهمترین مزایای این قابلیت این است که می توانید جهت شماره گیری دوستان خود، (البته در صورتیکه با حروف انگلیسی ذخیره کرده باشید)، از قسمت شماره گیر (Keypad) گوشی خود استفاده نمایید و به هیچ وجه نیاز به رفتن به قسمت فهرست مخاطبان (Contacts) که مستلزم چند مرحله بیشتر می باشد، نیست.

فرض کنید می خواهید یکی از دوستان خود به نام  Amir  را شماره گیری نمایید.

*ابتدا صفحه کلید گوشی خود را بیاورید.

*حال با توجه به حروف مندرج بر روی دکمه های صفحه کلید گوشی، دکمه مربوط به هر حرف نام دوست خود را، بدون توجه به موقعیت آن فقط یکبار فشار دهید.

مثلا برای Amir خواهیم داشت: 2647

*خواهید دید با اینکه فقط شماره درج گردیده، اما تمامی دوستان شما به آن نام لیست گردیده اند. حال جهت مشاهده آنها، فلش رو به پایین سمت راست این لیست را زده و دوست موردنظر خود را انتخاب و شماره گیری نمایید.

ضمنا شماره فوق، تنها شماره معادل نام دوست شماست که شماره ای خاص، منحصربفرد و فراموش نشدنی است.

علت این امر هم، دقیقا به این خاطر است که گوشی هوشمند شما، شماره های حروفی را می شناسد، و هرچند شماره 2647 درج گردیده، ولی با توجه به فهرست افراد موجود در گوشی، حدس می زند که شما قصد تماس با یکی از دوستان خود به نام Amir را دارید. مانند شکل روبرو:

 

چنانچه جهت تماس با دوستان خود، از این روش استفاده نمایید، خواهید دید که شماره گیری و یافتن افراد بسیار راحت تر و سریعتر از پیدا کردن آنها از قسمت فهرست مخاطبان (Contacts) می باشد. حتما امتحان کنید.

 

خوشبختانه این قابلیت بصورت پیش فرض در تمامی گوشیهای اندرویدی برقرار است، اما در گوشیهای آیفون نیاز به نصب اپ مخصوص (مانند WePhone و ...) می باشد تا این قابلیت را فعال سازد.

 

*** نکته قابل توجه دیگر اینکه با این روش شما به مرور کشف خواهید کرد که قسمتی از شماره بعضی از دوستانتان، معادل نام خاصی می باشد و با اطلاع دادن به آنان می توانید، به خاطر سپاری شماره شان را برای دوستان و اطرافیانشان بسیار راحت تر سازید و بدین وسیله آنان را بسیار خوشحال و یا به عبارت بهتر سورپرایز نمایید. مخصوصا که هر چه تعداد حروف فون واژه معادل بیشتر باشد، ارزش خط نیز افزایش می یابد. از 4 حرف به بالا، این ویژگی محرز شده و مخصوصا برای فون واژه های 5 و 6 حرفی ارزش آن چند برابر و برای فون واژه های 7 حرفی، ارزش آن چند ده برابر می گردد.

مثلا وقتی کلمه ای را از روی صفحه شماره گیر، شماره گیری می نمایید، علاوه بر کانتکتهای با آن نام، شماره افرادی را که شامل آن عدد می باشد نیز پیدا می کند، بعد می توانید پی ببرید که مثلا قسمتی از شماره یکی دیگر از دوستان خود 2647 یعنی دقیقا معادل فون واژه Amir  می باشد.

 

*** از کاربردهای جالب دیگر استاندارد E.161 (چیدمان استاندارد حروف انگلیسی بر روی دکمه های تلفن)، استفاده از آنها جهت رمز گذاری های گوشی خود می باشد، بدین صورت که بجای انتخاب رمز بصورت عددی، یک نام یا کلمه محبوب خود را به عنوان رمز گوشی یا سایر رمزهای خود در گوشی استفاده نمایید و در هر بار وارد کردن، بر اساس چیدمان حروف این نام یا کلمه محبوب خود را وارد نمایید.

خواهید دید از لحاظ حسی و روانشناسی وارد کردن و تکرار نام و واژه محبوب شما در چنین مواردی حس خیلی بهتر از وارد کردن عدد به شما خواهد داد. کافی است امتحان کنید تا خود به این گفته برسید.

 

2- ارسال آسان پیامک:

در گوشیهای هوشمند، جهت ارسال پیامک به فون واژه ها (شماره های حروفی) نیاز به وارد کردن معادل عددی آنها نیست. با این گوشیها  اگر شماره تلفن را به صورت حروفی وارد کنید، آن را بر اساس همان استانداردی که در بالا گفته شد شمارهگیری میکنند.

البته گوشیهای اندرویدی معادل عددی آنرا نیز در زیر آن نمایش داده و سپس با انتخاب آن می توانید پیامک مورد نظر را ارسال کنید.

و گوشیهای آیفون معادل عددی را نمایش نمی دهد اما، بصورت پیش فرض آن شماره را می شناسد و پیامک را دقیقا به همان شماره ارسال می نماید.

مثلا اگر 0912Siavash   را درج نمایید، پیامک شما را به شماره 09127428274 که دقیقا شماره معادل 0912Siavash   و تنها شماره معادل آن می باشد، می فرستد.

حتی اگر پس از تایپ کردن شماره مخاطب به صورت حروفی، شماره حروفی راcut  کنید و بعد آن را در زمان شمارهگیری در قسمت شماره مخاطب  paste کنید، باز هم گوشی هوشمند شماره را تشخیص میدهد و با فشردن دکمه تماس، شماره مورد نظر را میگیرد.

البته این تفاوت که در گوشیهای اندرویدی به محض فشار دادن دکمه تماس اینکار را انجام می دهد. ولی در گوشیهای آیفون مستقیما و بلافاصله تبدیل به شماره معادل می کند.

لطفا امتحان کنید!

 

3- گوشیهای با شماره گیر کیبوردی:

برخی گوشیها به جای شماره گیر معمولی، شماره گیر کیبوردی دارند و تقریبا همه گوشیهای کیبوردی، امکان شماره گیری مستقیم به صورت حروفی را دارند. مثلا نوکیا C3 را در نظر بگیرید.

 
 هنگام شمارهگیری با این گوشی، اگر بعد از وارد کردن پیششماره، دو بار دکمه واقع در سمت چپ پایین صفحه کلید را فشار دهید، میتوانید بقیه شماره را به صورت حروفی وارد کنید. با فشردن دکمه تماس، گوشی شما شماره تلفن را میگیرد. در نرم افزار گوشی پیشبینی شده است که وورا به معنای 2 در نظر بگیرد، D وE و را به معنای 3 و به همین ترتیب.
یعنی بر اساس محل حروف بر روی دکمههای گوشیهای معمولی (رومیزی یا موبایل)، عمل تبدیل را انجام میدهد. 
 
 
 
 

****************************** 

لطفا جهت آشنایی بیشتر با فون واژه، از این صفحات دیدن فرمایید:

آشنایی با فون‌واژه

مزایای فون‌واژه

 

هر شماره آیتل = یک شغل تخصصی، پایدار و پر رونق

فروش ویژه آیتل؛ «طرح الماس»: نام از شما، خرید از ما