برند

 برندسازی چیست؟


مفهوم برندسازی

برندسازی یا برندینگ دانشی است که با برتری دادن به یک نام تجاری یا برند باعث افزایش اعتبار و شهرت آن برند در بازار رقابت می شود، اعتبار و شهرت یک برند به طور مستقیم می تواند منجر به فروش بیشتر و قیمت گرانتر محصولات وخدمات شود، به زبان دیگر برندسازی یا برندینگ روش هوشمندانه تجارت و تولید ثروت است. برندسازی چیزی بیش از ایجاد یک نام یا لوگوی خاص و زیبا برای یک محصول یا خدمت است، برندینگ یا برندسازی مسیری است که به واسطه آن مشتریان، محصولات و خدمات یک شرکت را درک و تجربه می کنند.کریستین ژیواژ در این مورد این تعریف را ارائه داده است: برند شما تعهد و یا وعده‌ای است که شما را در هر حرکت و تصمیم‌گیری سازمانی، در هر اقدام بازاریابی و هر تعامل با مشتری به او می‌دهید و در دراز مدت هم تلاش می‌کنید به آن‌ها وفادار باشید.

اصول اولیه برندسازی


همیشه شرکت‌های موفق ، از وجود کارشناسان و مشاوران بازاریابی و تبلیغاتی در کنار خود بهره می‌برند تا بتوانند تمایز و نورپردازی روزافزونی در بازارشان ایجاد کنند. فراموش نکنید که هیچ برندی از ابتدا بزرگ ومعروف نبوده است بلکه به سعی سالها تلاش خلاقانه و رعایت همین اصول به این نقطه رسیده است و همچنان ادامه می‌دهد.

نام‌ برند: اصول اولیه برندسازیروش‌های مختلفی جهت نام‌گذاری برند وجود دارد‌ اما باید توجه داشت که هدف اصلی به یادسپاری آن توسط مردم است. پس باید نامی‌‌متمایز و ساده را انتخاب کرد که به راحتی تلفظ شود‌ و نیز در صورتیکه بخواهید صادرات هم داشته باشید، این نام نباید تداعی کنندۀ موارد منفی در فرهنگ ملل باشد. در نهایت باید نام طوری انتخاب شود که بتوانید سالها به آن افتخار کنید.
لوگو یا سمبل برند: لوگو سمبلی بصری از برند است که شما را به مشتریان‌تان معرفی می‌کند و باعث می‌شود تبلیغات‌تان سریع‌تر شناسایی شود. برای اینکه یک لوگوی خوب داشته باشید، پیشنهاد می‌شود از یک طراح حرفه‌ای یا یک شرکت تبلیغاتی خوب استفاده کنید.
شعار برند: شعار یک تعریف کوتاه و قابل درک از دلایل وجودی یک کسب وکار است. نکتۀ مهم در ساخت شعار این است که باید باورپذیر و به یادسپردنی باشد. به طوری که فکر مخاطب را چند لحظه با خود همراه کند. شعار غیرواقعی ممکن است باعث تخریب برند شود.
استفاده از تبلیغات: تبلیغات باعث آگاهی از حضور برند می‌‌شود و می‌تواند به‌رغم فروش محصول، برند را هم سرپا نگه دارد. تبلیغات برای شرکت‌ها به مثابه یک ریل عمل می‌کند پس به شما این امکان را می‌دهد تا قطار‌های‌تان را روی این ریل حرکت دهید اما اگر این ریل درست ساخته نشود موجب توقف قطار می‌شود. در این میان هر چه تبلیغات هوشمندانه‌تر و خلاقانه‌تر باشد مشتری بیشتر علاقه‌مند است سوار قطار شما بشود.
پایش رسانه‌ای: صاحبان برند باید همیشه جریان اخبار و اطلاعات را دنبال کنند تا بتوانند زمان سنجی مناسب در خصوص کوشش‌های بازاریابی و تبلیغاتی خود داشته باشند.
روابط عمومی: روابط عمومی ‌عامل اصلی برند‌سازی است. این ابزار باعث ایجاد روابط دوسویه با مخاطبان می‌شود‌ و در نهایت اگر به درستی از آن استفاده شود مشتریان همیشه در کنار شما خواهند بود‌ اما متاسفانه اکثر اوقات به دلیل هزینه‌های پایین‌تر این ابزار در مقابل تبلیغات، از آن چشم‌پوشی می‌شود.
ترویج‌های فروش: استفاده از ترویج‌ فروش درصورتیکه خوب برنامه‌ریزی شده و خوب اجرا شوند، می‌توانند بازار یا انبار شرکت را از یک محصول قدیمی‌ خالی کند و محصول جدید یا محصول اصلاح شده را به بازار عرضه کند. همچنین می‌تواند باعث تقویت مشارکت برندها شود و وفاداری را در مشتریان تهییج کرده و افزایش دهد.

 

روش های برندسازی


روش های برندینگامروزه مسئله برند سازی به یکی از بهترین و مهم ترین مسائل در کسب و کار تبدیل شده است. اصولا ایجاد یک برند و برندسازی برای آن همواره دارای روش استانداری نمیباشد. اما برخی از روش هایی که قبلا در برندسازی آزموده شده اند را میتوان به عنوان یکی از راه های برندسازی آزمود. ایجاد زمینه و انگیزه برای مشتریان جهت تشریک مساعی در تقویت و توسعه یک برند، شیوه ای است که بر”هر چه مفید تر بودن” متمرکز است. از جمله موضوعاتی که حاصل تحقیق از مشتریان و کارشناسان صنفی است مورد شناسائی قرار گرفته و محیطی دات کام چند نمونه از آنها را به استحضار توضیح داده است.

نوآوری کنید: در نوآوری نباید دنبال ارائه کار بدون عیب و نقص باشیم بایداجازه دهیم برند پویا وزنده باشد نفس بکشد اشتباه کند دارای خوی انسانی باشد. برندها می توانند ناسازگاری و تناقص را تحمل کنند، بدون اینکه ویژگی های تعریف کننده ی خود را رها کنند. آنها مانند مردم هستند،واز این طریق میتوان آزمون خطاهای آن رابررسی کرده وجهت بازسازی برنداقدام کنید.ونوآوری را تنها با خلاقیت میتوان جذاب وپرطرفدار کرد.
متمایز شوید:

برندینگ زمانی که شما برند خود را تعریف و معرفی کرده اید ولی از نتایج و دستاوردهای آن راضی نیستید، بازسازی و بهبود برند مرحله ای حساس و مهم در تاریخ هر تجارتی خواهد بود و کوچکترین اشتباه ممکن است موجب از دست رفتن مشتریان کنونی شما گردد ولی در نقطه مقابل برندینگ حرفه ای و مشاوره با متخصصین امر میتواند تجارت شما را متحول کرده و مشتریان شما را تا چندین برابر افزایش دهد. اصلی ترین دغدغه شما باید این باشد که با حفظ نزدیکی و همسانی، علامت تجاری جدید را خلق کنید که مشتری آنرا به یاد بیاورد.وباید تصویری خلق کنید که شما را نسبت به رقبا متمایز کند. در واقع مردم تمایز ها رامی پسندند وبه تشابهات توجهی ندارند ومتمایز بودن شما را صاحب برند میکند.
به دیگران هم فرصت دهید: برندهایی که در راستای خواست مشتریان به فعالیت و تولید می پردازند غالبا” از درجه ماندگاری و محبوبیت فوق العاده ای برخوردارند زیرا این محبوبیت خود را از تامین نیاز واقعی مخاطبین خود حاصل می نمایند.اینکه بدانیم کجا باستی به دیگران نیز فضا بدهیم موکول به داشتن قدرت شنوائی بالا و یکپارچگی و پیوستگی در این امر یعنی شنیدن صدای مشتریان است.
فرهنگ سازی کنید: شما باید بتوانید محصولات و خدماتتان را بگونه ای هنرمندانه به مردم معرفی نمایید و آنها را به استفاده از تبلیغات محیطی خلاقانه تحریک کنید.
از آمیزه سنتی بازاریابی غافل نشوید: محصول، توزیع، قیمت، و ترویج یا اطلاع رسانی ، بایستی با ماموریت یک برند تلقیق گردد و مبتنی بر آن سیاست گذاری شود.

 

اشتباهات رایج در برندسازی


در مسیر برند سازی اغلب اشتباهات رایجی صورت می گیرد که باید از وقوع آن ها جلوگیری کنیم. بسیاری از سازمان ها کلیدی برای توسعه، مدیریت و حفظ برند خود ازبروز برخی از مشکلات جلوگیری کرده اند اما در صورت عدم استفاده مناسب از برند سازی می تواند به بِرندتان ضربه بزند.

تصور شما از برند نباید فقط یک لوگو و ترکیبی از خطوط یا رنگ های مختلف باشد: برندها معمولا هر چیزی از قبیل ادراک و دریافت پیام برند از سوی مصرف کننده، نگاه کردن و احساس کردن پیام آن، توجه به مشتری، محیط های اینترنتی و شرایط فروش و زبان برقراری ارتباط را شامل می‌شوند.برند سازی
بر روی سرقفلی برند خود تاثیر بگذارید: در حالی که بررسی های غیر ضروری می‌توانند صدمات جبران ناپذیری به درک پیام برند شما توسط مصرف کننده وارد کنند، وقتی برند سازی مجدد مشتریان قدیمی و ثابت را از شما می‌راند، دیگر ارزش سابق به برند شما باز نخواهد گشت. قبل از ورود به پروسه برند سازی نیازها و ذهنیات بازار هدف را در نظر بگیرید.
پس از بازسازی برند از اعتبار آن کم نکنید: فلسفه بازسازی یک برند باید برای دیگران نیز قابل باور باشد. این کار با استفاده از تجربه فعالیت در برند قبلی و شناسایی رفتار و دیدگاه مشتری انجام می‌شود. اقدام به انجام این کار همچنین باید شهرت و آوازه آن را در داخل کشور حفظ کند. اگر کارمندان یک برند خود به آن اعتقاد نداشته باشند، جامعه هدف نیز به آن ایمان نخواهند آورد. در غیر این صورت فقط به ظاهر توانسته‌اید نقاط ضعف آن را برطرف کنید.
رعایت اصول و مبانی برند سازی: ناتوانی و بی انگیزگی مشتریان در صبر و انتظار تا زمانی نا‌معلوم ارزش تامین شرایط مناسب برای پیشرفت امور، توسعه تجهیزات برای رشد در بازار و راه اندازی وبسایت تبلیغاتی را از بین می‌برد. ثبت فاکتورها و قراردادهای شما به روش غیر قانونی و نا‌مفهوم، نشان از تجربه کم شما در زمینه تجارت دارد. وقتی به بازسازی برند خود می‌اندیشید نقطه نظرات تمام مشتریان را در ذهن داشته باشید.
فراموش نکنید که مردم همیشه به آنچه می‌گویند عمل نمی‌کنند: مادامی که به تعیین استراتژی های خود درباره بازسازی یک برند بر پایه تحقیقات گروهی می‌پردازید رعایت احتیاط و دور‌اندیشی را از یاد نبرید. فقط با حضور در محیط زندگی مصرف کننده و مشاهده و بررسی عکس العمل او ضمن استفاده از کالا و خدمات ارائه شده از سوی خود می‌توانید حقیقت را دریابید. تحقیقات شخصی حتی اگر چندان هم کامل نباشند می‌توانند شما را در رسیدن به یک راه حل درست راهنمایی کنند.
همفکری با مشاوران یا به شما قدرت بخشیده یا بر آشفتگی‌‌تان می‌افزاید: این وظیفه یک رییس موفق است که در صورت لزوم هر چند وقت یک بار به بررسی امور بپردازد. با وجود برخورداری از اطلاعات فراوان درباره برند و فعالیت شرکت خود تحقیق درباره شرایط موجود چند بار در سال بسیار مفید خواهد بود.
از قبل برای سازگاری با شرایط برنامه ریزی نکنید: این موضوع برای اعضای تیم بسیار وسوسه انگیز است که پس از معرفی نهایی یک برند بازسازی شده سود کلانی به جیب برده و آنجارا ترک کنند. انجام پروسه برندسازی و موفقیت در آن ممکن است نیازمند سازگاری با محیط همزمان با شکوفایی در کار باشد. برای حفظ هماهنگی میان اعضای گروه و مشاوران شرکت در طول فرآیند برند سازی باید زحمت انجام این کار را بپذیرید.
بازسازی یک برند را بدون تحقیق انجام ندهید: در حال حاضر شرکت های زیادی مدعی گوش دادن به صدای مشتری هستند اما در جلسات تشکیل شده برای تصمیم گیری در خصوص استراتژی شرکت بسیاری از این امور نادیده گرفته می‌شوند. مشتری های جدید و دور‌اندیش باید در یافتن راه‌حل‌ها در مرکز توجه قرار بگیرند. در ادامه، واکنش مثبت مصرف کننده نسبت به کیفیت کالا و خدمات ارائه شده از سوی شما، موفقیتتان را تایید خواهد کرد.
فرآیند بازسازی برند خود را بر پایه تبلیغات برنامه ریزی نکنید: برگزاری یک کمپین و یا دادن یک شعار تبلیغاتی نمی‌تواند جایگاه یک برند را برای همیشه تثبیت کند. استراتژی یک برند باید مسیر حرکت تبلیغات را به سوی پیشرفت هدایت کند. گاهی اوقات موثر ترین بازسازی‌ها نیز هرگز از تبلیغات به روش سنتی استقبال نمی‌کنند.
فقط بر روی برند خود تمرکز نکنید: فقط توجه به برند و شرکت خود می‌تواند فعالیت شما را محدود کند. ضمن انجام پروسه بازسازی یک برند به استراتژی‌های موفق مدیران شرکت های رقیب در خصوص تجربه آنها از چگونگی رفتار مشتری و نحوه فروش کالا بیندیشید. تفکر درباره شیوه فعالیت شرکت‌های غیر مرتبط را کنار گذاشته و دیگران را نیز تشویق به استفاده از این استراتژی کنید.


چرا مسیر برندسازی در ایران کند است؟


برندسازیبرای برند شدن باید هویت سازی کرد و استاندارد پارامترها خدمتی که یکی از آنها رضایتمندی است که باید آنرا تعریف کنیم، انتخاب نام و نشان برای یک کالا یا خدمات تا زمانی که به برند تبدیل شود، نیازمند مسیر طولانی و پر هزینه و اتخاذ اصولی است که رعایت آن طی فرآیند طولانی ضرورت دارد.

حسن شریفی کارشناس حوزه برند در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی پانا، درپاسخ به این پرسش که آیا برند سازی به معنای واقعی در ایران انجام شده است،اظهار کرد: برندهای مختلفی در حوزه های گوناگون کالا و خدمات داریم، اما عزم جدی برای برندسازی در سطح کلان وجود ندارد که باید این عزم به وجود بیاید. به طور کلی برند زمانی شکل می گیرد که یک سری تحولات دست به دست هم بدهد و باهم اتفاق بیفتد.

وی افزود: باید به این نکته توجه داشت که مجموعه های اقتصادی که قرار است وارد حوزه برند سازی شوند یا کالا تولید می کنند یا پایه خدماتی دارند.در این حوزه در سطح بین المللی، شاخص هایی وجود دارد که اگر آنها رعایت شود می توان گفت نام و نشان تجاری خاص به برند تبدیل شده است.

برندسازیکارشناس مسایل اقتصادی عنوان کرد: در بحث برند سازی، کلیاتی وجود دارد که نخستین قدم آن هویت سازی است. ارتباط مناسب با مشتری، رضایتمندی و سایر پارامترها که ممکن است از کالا و خدماتی به کالا یا خدمت دیگر متفاوت باشد، برای برند سازی اهمیت دارد.

وی ادامه داد: در ایران اقداماتی در زمینه برند و برندسازی انجام شده اما هنوز اقدام جدی در این زمینه صورت نگرفته است.وهمین که کلیت این موضوع مطرح شده خوب است، اما باید اقدامات جدی تری در این زمینه انجام شود تا بتوانیم از مرحله برندهای محلی عبور کنیم و برندهای جهانی داشته باشیم.

 

تأثیر برندسازی بر صادراتی شدن کالا


کالایی می‌تواند به یک کالای صادراتی خوب تبدیل شود که نیازها و اولویت‌های مصرف‌کنندگان را به خوبی شناخته و گام به گام درصدد تامین اولویت‌های مصرف‌کنندگان و تامین رضایت کامل و پایدار آن‌ها حرکت کند. ایجاد یک نام تجاری معتبر توسط شرکت و پایدار ماندن شرکت به رعایت اصول اولیه ایجاد برند از جمله احترام به خواست و نظر مشتری، نه تنها باعث وفادار ماندن مشتریان و فروش بیشتر محصول می‌شود، بلکه می‌تواند در بازارهای جهانی نیز راهی برای موفقیت شرکت باشد.
به نظر می‌رسد یک رابطه همبستگی مثبت میان برندسازی معتبر در داخل کشور و ایجاد یک برند معتبر در خارج از کشور وجود داشته باشد و به عبارت دیگر نام‌های تجاری که در داخل کشور به موفقیت می‌رسند، با احتمال بیشتری در خارج از کشور با موفقیت و استقبال مواجه خواهند شد. البته این موضوع ممکن است برای محصولات مختلف تا حدی متفاوت باشد اما قاعده کلی بر این است که شرکت‌هایی که بتوانند نیازهای بازار داخل را بهتر شناسایی کرده و در طول زمان با پاسخگویی مناسب به آن برای خود اعتبار و یک نام تجاری قابل‌اتکا ایجاد کنند، بهتر خواهند توانست در بازارهای خارجی و صادراتی نفوذ کرده و همان اعتبار را در بازارهای بین‌المللی کسب نمایند.
شرکتی که نتواند در تامین نیازها و جلب رضایت مصرف‌کنندگان داخلی توفیقی کسب کند، چگونه خواهد توانست در بازارهای پررقابت بین‌المللی دستاوردی قابل توجه داشته باشد. بنابراین تلاش برای ایجاد یک برند معتبر در داخل کشور، موضوعی است که به هیچ عنوان با شعار، تبلیغات و فریبکاری قابل‌دستیابی نیست و باید برای آن وقت گذاشت، هزینه کرد، تحقیق و توسعه داشت و به تدریج با ارتقاء کیفیت تولید، نسبت به ایجاد آن در داخل و سپس صادراتی شدن آن امیدوار بود.
اما اگر این تلاش‌ها به نتیجه برسد و یک برند معتبر داخلی در سطح جهانی نیز دستاورد قابل ملاحظه‌ای داشته باشد، فرصت‌های بیشماری در بازارهای بین‌المللی برای این شرکت در جهت شایسته شدن و کسب اعتبار بین‌المللی وجود خواهد داشت.

فرزانه ساعدی

منبع: mohiti.com

*****************************************

سایر لينکهای مفید سایت:

آشنایی با فون‌واژه

مزایای فون‌واژه

 هر شماره آیتل = یک شغل تخصصی، پایدار و پر رونق

 گوشیهای هوشمند (اندرویدی، آیفون و...)، شماره های حروفی آیتل را می شناسند

(شماره گیری سریع دوستان، ارسال آسان پیامک،  ...)

خرید فون واژه به قیمت اپراتور

 

خرید فون واژه به قیمت شماره عددی